OM MOUNTED GAMES

Om Mounted Games

På denne side kan du læse om sportens historie, hvor den stammer fra, og hvordan Mounted Games er vokset i Danmark siden 2002. 


Mounted Games


Mounted games er en galopsport, hvor ryttere og ponyer samarbejder om at komme igennem en række finmotoriske stafet-discipliner så hurtigt som muligt. 

Mounted games tiltrækker sig opmærksomhed på grund af det lynhurtige tempo og de opsigtsvækkende øvelser, når rytterne springer af og på deres ponyer og læner sig helt ned mod jorden for at løse de opgaver, de skal igennem, og nå først i mål.

Af samme årsag er sporten et sandt publikumshit og viser sig som et tilløbsstykke ved større arrangementer og opvisninger. Der er noget at se på og noget at heppe for som tilskuer, når jorden dundrer under hovene på en hel række heste, der løber for fuld kraft, mens rytterne sætter flag i kegler, flasker på tønder eller kopper på pæle.

For rytterne er farten, energien og spændingen, det der får adrenalinen til at suse i blodet og smilet frem på deres læber. 

Sporten dyrkes af mænd og kvinder, drenge og piger i alle aldre i 22 nationer på verdensplan, og selvom mounted games i sin egentlige form er en holdsport, rides der også individuelt og to og to som par.


Konkurrencerne deles op i aldersklasser for U12-ryttere, U15-ryttere, U18-ryttere og Openryttere.

Historien bag sporten


Sporten stammer fra England, hvor den engelske prins Philip ønskede en sjov ridekonkurrence for børn og unge, som ikke nødvendigvis ejede en dyr showpony, ved det store hesteshow, Horse of the Year. Det blev til virkelighed i 1957.

Sporten, der dengang gik under navnet pony club mounted games, var i begyndelsen kun for børn under 14 år. Opgøret med den aldersgrænse blev starten på den britiske mounted games-organisation, som blev grundlagt af Norman Patrick i 1984. Siden da er den vokset til at tælle flere tusinde medlemmer og har også spredt sig fra Storbrittanien til resten af verden. Det har ført til oprettelsen af en international forening for mounted games, IMGA.


MGADK, som foreningen kaldes i daglig tale, blev grundlagt som den danske forening for mounted games under det internationale forbund.  

Foreningen voksede stille og roligt, og med flere danske ryttere blev det også muligt at afholde nationale konkurrencer.

I 2007 var der unge ryttere nok til at oprette en juniorafdeling med et U17-landshold, og kun to år efter blev Danmark repræsenteret med et landshold i U14-rækken også. I 2014 kunne foreningen samle et hold af de helt unge ryttere, der sammen blev til det første danske U12-landshold.

I dag er MGADK en stærk organisation, med en bestyrelse og tilhørende udvalg, der tager hånd om medlemmer og udviklingen af sporten i Danmark. Mounted Games Danmark er i dag en landsdækkende organisation, som fortsat arbejder på udbredelse i alle egne af Danmark. 


MGADK rider efter det internationale forbund IMGA's regler og retningslinjer. Dem kan du finde her.


Du kan købe mounted games udstyr her:

Hjørnely, Alulette og Pony Materiels